Dorijan osvojio CHALLENGE 01!

14.lipanj2016
povećaj sliku Dorijan - winner CHT1.jpg

Dorijan - winner CHT1.jpg

Ponovno dobre vijesti : nakon prvog Grand Prix turnira i prvi Challenge 01 turnir druge jakosne kategorije sezone 201/16 bio je nezaboravan s puno aspekata: Brojem natjecatelja najbrojni turnir u povijesti HSL-a,  kvalitetom prikazane igre koja je u pozitivnom smislu nadmašila apsolutno sva očekivanja (neki mečevi su bili na nivou najviše Grand Prix razine!),predivnom atmosferom sva tri dana natjecanja i zasluženom pobjednom četvorice najboljih na ovom turniru.
IMG
Dorijan i Mateo

Dvojica vrlo mladih članova našeg kluba,Dorijan Mihajlica i Mateo Ratković su kroz cijeli turnir prikazali sjajan snooker ,a spektakularno finale koje je završilo kasno iza ponoći je bilo toliko briljantno i gledljivo da je brojnoj publici unatoć "sitnim" satima" i umoru bilo istinski žao da nije još potrajalo.
Dorijan je dokazao ono što uvijek "trubim" i ponavljam kao papiga : samo vrhunski, planski, kontinuirani i stručan rad donosi rezultate ..sve drugo su iluzije..
Kroz cijeli turnir ni u jednom trenutku nije sumnjao u sebe i kad je u meču polufinala izgledalo da će zaostatak od 0:2 protiv (za mene) najugodnijeg iznenađenja turnira,nevjerojatnog Luke Vlahovića (koji je iako prvi put na jednom snooker turniru,prikazao i pokazao da je takav potencijal,igrač i karakterno sjajan mladić da  za SC POT već sada predstavlja strašan dobitak) biti nedostižan, MIhajlica je pokazao i svoju novu osobinu: Strpljivost! Bez rezignacije u bilo kojem trenutku u najboljem meču turnira ostvario je 3:2 pobjedu nad stvarno ubojitim Lukom.
IMG
Luka,Dorijan,Mateo, Darko

Mateo je kao što već napisah, sa svojih tek 17 godina starosti pravi dragulj našeg sporta ,a pobjedom u fantastičnom meču nad izvanrednim,sigurno prvim ili drugim favoritom turnira Michelom Pupovcem potvrdio da postaje igrač i za velike pozornice.
Posebno mi je drago da je, iako  za snooker sport u najboljim godinama, pored ovih naših "klinaca" već polako i veteran,Darko Vranjanin uspio u cijelom nizu teških mečeva više nego zasluženo ostvariti plasman u polufinale a time i pravo nastupa na slijedećem GRand Prix turniru.Bravo Darac!

Najkvalitetnije mečeve turnira odigrali su :
Vasung P. - Bosnar 1:2 ( kakva je to preciznost bila!! ..obojica nisu u tri frame-a doslovce promašila ni jednu jedinu kuglu i to na teškom match stolu.Mladi Patrik Vasung(16g.) dokazuje iz dana u dan da SC POT ne treba
brinuti za budućnost)
Pupovac - Ratković 1:2 ( pravi užitak za gledanje : odlični,ekstremno koncentrirani,kao i uvijek vrlo precizni  Michel na kraju je ipak tek na zadnju crnu izgubio protiv fenomenalnog Matea.
Vlahović - Mihajlica 2-3 (predivan meč u kojem ništa nije nedostajalo - divna safe igra, dobar napad, drama,napetost...)
Pilipović - Cerinski T. 2:0 (za samo 42 minute Žac je u svega  u 3-4 štapa ostvario jednu od najbriljantnijih pobjeda na turniru uz najviši break 41. Nizova iznad 20 bodova bilo je na cijelom turniru u lijepom broju,a najviši je postigao pobjednik Dorijan koji je uz 46 postigao i nekoliko iznad 20 i 30.
IMG

Kratki osvrt i na druge natjecatelje
Vrlo ugodno su iznenadili :
Filip Šebek- u svojem prvom nastupu pokazao da smo dobili još jednog odličnog.mladog igrača
Matej Džimbeg - ne trebam spominjati da je i on mlad :-) koji je odigrao turnir života i iz dana u dana postaje igrač koji će sigurno završiti na Grand Prix-u.
Krešimir Čudina - vrlo kratko : fenomenalan nastup na prvom Challenge turniru u životu!
Berni Jakopović : borben,pravi sportaš,ostvario više od očeivanog!
Dario Miočić - kakav je peh inače vrlo dobri Dario imao,teško je opisati...
Hrvoje Bosnar - moćan potter, jedan neočekivano slab meč "uzeo" mu je sigurni pehar
Patrik Vasung - fenomenalan potter,kad promaši koji udarac svi se čudimo...
Tin Topić - vrlo mlad, tradicionalno dobar i tradicionalno nesretno izgubi prije polufinala
Stephen Wright - protiv Tina odigrao svoj valjda njabolji meč u zadnjih deset godina. Odličan nastup.
Marko Rkman -igrać koji je od svih navedenih daleko najugodnije iznenadio: koja tehnika!! A koja tek pobjeda protiv velikog ,prvog favorita ,top zvijezde Luke Lepesića kojom ga je izbacio iz turnira...bravo Marko!
Tonči Knezović -naš najstariji član, 64g.(od većine igrača stariji 35-45godina!!) pokazao je odlike "stare" generacije : predaja ne postoji, meč nikad nije izgubljen i uspio je čak i osvojiti svoju grupu!! Kapa do poda,Tonči!
Zoran Husul  - također prvi put na jednom snooker turniru i vrlo ugodno iznenadio kako ponašanjem, pristupom i igrom! Bravo Zoki!
Ako sam nekog zaboravio,neka mi oprosti.

Teško mi je nabrojati solidne i dobre na ovom turniru ,a loših doista nije bilo! Bez kurtoazije! Svi su dali koliko su u tom trenutku mogli.
IMG

O turniru :
Vodio sam zadnjih godina već jako puno turnira kroz tri (i više) dana a ovaj ću doista upamtiti kao jedan od organizacijski najzahtjevnijih,najsloženijih i fizički najnapornijih.No doista fantastična atmosfera, naglašeno prijateljski odnosi među svim igračima i savršena discipliniranost i susretljivost svih involviranih, kompenzirali su svu utrošenu energiju i dali smisao ovom volonterskom, entuzijastičkom radu koji članovi POT-a sve više  dokazano cijene i respektiraju.Hvala vam svima na podršci, a rijetki pojedinci sa svojom zlobom uvijek će postojati i neka s njom žive..
Znam, znam...opet sam pretjerao s pohvalama i pozitivom..no ,kao i uvijek odgovaram : dovoljno je pogledati dnevne vijesti bilo koje TV postaje u svijetu i razumni, a čak i oni manje razumni, odmah shvate kakva je sreća i blagodat da se možemo ovako u miru sportski nadmetati i relaksirati. U pravilu,"dežurni kritičari" iliti po naški, "pljuvatori" svih,svakog i svega ,sjede doma,ništa ne rade za boljitak i neće uložiti ni minimum energije i vremena i tako će uvijek biti. .Neka,nisu bitni...Lijepo je pobijediti,ali doista nije toliko važno i uživajmo i dalje u našem prelijepom, a tako...znate već :-)...sportu.
IMG

Posebno zahvaljujem svim našim članovima na ovako velikom odazivu  - znam da je puno vas mijenjalo svoje obiteljske i privatne planove samo iz razloga da nastupe na turniru i time doprinesu razvoju našeg kluba i snooker sporta u Hrvatskoj.Znam i da smo bili odlični domaćini našim gostima i da smo se istinski trudili da se svi osjećaju kao kod svoje kuće..S ovakvim članovima nema "zime" za POT!

Zahvala ide i  dvoje, troje ljudi koji su mi barem malo pomogli oko ove  cijele organizacije,a posebno Darku Vranjaninu koji je nakon što je dva dana utrošio veliku energiju na igranje mečeva i bodrenje svojih kolega,bez razmišljanja prihvatio i suđenje finala koje igrom slučaja započelo u nedjelju tek u 23.00h.

Dragi Potovci i ostali ljubitelji snookera u HR, slijedi ljetna pauza u natjecanjima državne lige,no mi ćemo naravno i u ljetu nastaviti s ležernim klupskim natjecanjima i turnirima ,a neki i s ozbiljnim, jakim i teškim pripremama za novu sezonu.

Nova ranglista,kalendar natjecanja,statistika itd..biti će objavljeni kroz nekoliko dana

Darko Hojan