Tin Venos osvojio Grand Prix 04

27.travanj2015
povećaj sliku Tin Venos - nakon GP 01 osvojio i GP 04

Tin Venos - nakon GP 01 osvojio i GP 04

Lijepi turnir, najbolji igrači na vrhu,sjajna organizacija i uvjeti...Grand PRIX 04 je ispunio očekivanja,a naš član i najbolji igrač Hrvatske Tin Venos u finalu je sigurno pobijedio Immija Ayaz Khan s 3:0 i zajedno s njim uvjerljivo vodi i na ranglisti (Immi je trenutno prvi sa samo 80 bodova prednosti) koja će biti kompletirana nakon što se završi kompletan ciklus - Challange 04 i Satellite 04 turniri.
IMG

Kako su igrali naši igrači:
Tin Venos je fenomenalan -to svi znamo..kad ovlada i koncentracijom i postigne "svoj mir u sebi" u našoj zemlji je teško pobjediv.Niz break-ova preko 30 (nisam ih još stigao ni prebrojiti) a najviši sjajnih 61 protiv Jana.
Sanjin Andy Kušan kao i uvijek- predivna tehnika,vidljivo umoran od puta pružio najbolje što u ovom trenutku može i tek u polufinalu knap izgubio 2:3 od Ayaz Khana u vrlo zanimljivom i dobrom meču.
Naša najveća nada. 14-godišnji Jan Jelenić je ponovno vidljivo napredovao i više nema ni najmanje sumnje da imamo budućeg šampiona u našim redovima. Veliki peh da je morao već u 1/8 finala igrati protiv Tina koji je morao ispucati prekrasni break od 61 bodova da bi dobio frame i nakon prave drame pobijediti s 2:1.
Filip Blažičko je najugodnije iznenađenje turnira i po prvi put je ušao u 1/4 finale pobijedivši u mečevima grupa čak i jednog Novaka! Budite sigurni, Filip nije zadnji put bio u 1/4 finalu..naprotiv, može on i dalje.
Naši veterani Roša, Hojan i posebno Gašparović standardno dobri i pouzdani,ali i ništa više od toga.
Svi novi i mladi igrači Posarić, Urbančić,Vidmar,Reskušić,Blažeka i Herman pokazali su da će vrlo skoro doći njihovo vrijeme i čvrsto sam uvjeren da će svi navedeni učvrstiti svoje pozicije kao Grand Prix igrači.
IMG
Jan,Filip Vidmar,Andy,Roša,Urba i Matija Posarić

Završni rezultati nalaze se na linku :
GRAND PRIX 04 -završni rezultati

Ostvaren  je lijepi broj  breakova preko 30,a naajviše su ostvarili Venos 61,Kušan 52, Ayaz Khan 47 i Blažičko 38...

S jednako velikim zanimanjem već sada očekujemo četvrti po redu"CHALLENGE 04" turnir sezone koji će se održati od 16.-17.05.2015g a na kojem će najbolji igrači ostvariti neosporno pravo nastupa na slijedećem GRAND PRIX-05 turniru u narednom ciklusu.

Peti i zadnji GRAND PRIX sezone održati će se od 29.-31.05.2015 u snooker klubu POT.

Svim natjecateljima,brojnoj publici i mojim pomoćnicima (posebno Marku Rkman i Davoru Jelenić) zahvaljujem na ovom turniru i radujemo se nastavku vjerojatno najbolje snooker sezone u Hrvatskoj ikad.

Darko Hojan
voditelj SC POT